sobota 10. března 2018

Bulgurové rizoto s krůtím masem, žampiony a listovým špenátem

Krásné sobotní odpoledne!


Tak to vypadá, že se nám jaro pomalinku,
ale jistě hlásí.
Mám radost.
Sice dnes nesvítí sluníčko,
ale venku je oteplení znát
a nabíjí mne to pozitivní energií.
Zimy prostě bylo dost :-)

Dnes mám pro Vás recept na bulgurové rizoto.
Tentokrát jsem si vařila pouze pro sebe,
protože děti mám ještě na jarních prázdninách,
ale myslím,
že tahle varianta rizota by chutnala i jim...


Suroviny na 1 porci:


80 g bulguru, 135 g krůtího prsa, 4 menší žampiony, 2 hrsti čerstvého špenátu, 1 lžíce para oleje, kořenící přípravek pizza (z lidlu), himalájská sůl


Bulgur si připravíme dle návodu na sáčku.
Na pánvi rozpálíme olej.
Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
Vhodíme na rozpálený olej a restujeme.
Mezitím si krůtí maso pokrájíme na menší kostičky.
Nakrájená krůtí prsa vhodíme k žampionům
a společně restujeme.
Přidáme lžičku kořenící směsi a osolíme.
Ve chvíli, kdy máme maso a žampiony orestované,
přidáme 2 hrsti listového špenátu 
a za míchání necháme špenát změnšit svůj objem a orestujeme.
K připravené směsi přidáme bulgur (včetně nedovyvařené vody),
promícháme a ještě chvilku necháme prohřát.







Zkoušeli jste už také variantu rizota z jiné suroviny,
než je rýže?


Přeji Vám krásný zbytek víkendu


Vaše Radka




2 komentáře:

  1. Bulgur má v našem jídelníčku své místo. Bulguroto dělám často. Zkoušela jsem i houbového kubu s bulgurem. U nás rtuť teploměru vystoupala až k 18 stupňům, takže jsme měli první kávu na terase a konalo se i první večerní posezení. Rija

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, zkoušeli jsme také s bulgurem a máme to rádi, hlavně naše Teri. Hezké jarní dny, pa M.

    OdpovědětVymazat